SPORT & AUTISM Health and Fun with 3C

În perioada iulie-decembrie 2021, Asociația Învingem Autismul implementează proiectul SPORT & AUTISM – Health and Fun with 3C Therapy, proiect nominalizat în cadrul programului Call for Europe 2020, inițiat și sprijinit de Fundația UniCredit.

Scopul principal al proiectului este de a completa terapia ABA standard prin educație psihomotorie – care este o necesitate pentru o viață mai independentă pentru copiii cu autism și alte tulburări de dezvoltare.

Prin acest proiect, Asociația Invingem Autismul organizează ore gratuite de terapie alternativă – Terapie 3C, pentru 23 de copii cu autism și alte tulburări de dezvoltare, timp de 6 luni, cu ajutorului specialistului în Terapie 3C Gheoculescu Mihai Elvis.

Terapia 3C înseamnă conștientizare, coordonare și concentrare şi vizează dobândirea autonomiei psihomotorii a persoanelor cu TSA (tulburare din spectru autist) ca rezultat al optimizării gândirii motrice şi al dezvoltării inteligenţei motrice.

Recuperarea psihomotorie cu ajutorul exerciţiilor de coordonare din Terapia 3C aduce numeroase beneficii persoanelor cu TSA, printre care:

  • conştientizarea propriului potenţial psihomotor,
  • structurarea proceselor de gândire motrică,
  • optimizarea capacităţii de planificare motrică,
  • creşterea gradului de încredere în sine şi, implicit, a stimei de sine,
  • lărgirea ariei de autonomie motrică.