Mini-grant

Prin intermediul sprijinului financiar al Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC), în cadrul unui program destinat întăririi capacității organizațiilor neguvernamentale care adresează nevoi ale persoanelor cu dizabilități, sprijinit de E-Distribuție Muntenia, am reușit să achiziționăm în luna iulie 2021 noi echipamente în Centrul Învingem Autismul.

Finanțarea obținută ne-a ajutat să achiziționăm un laptop, o imprimantă, un sistem karaoke și 11 scaune rotative – echipamente și produse care ne vor ajuta să îmbunătățim calitatea serviciilor noastre, să le facem mai flexibile și mai adaptabile nevoilor reale și concrete pe care copiii din centrul nostru le au.

Laptopul achiziționat ne va folosi pentru a fi conectat la tabla interactivă, cu ajutorul căreia copiii vor participa la activități educative de grup și individuale. Va crește atenția copiior si focusul pe sarcină, copiii vor fi mai motivați în îndeplinirea sarcinilor prin urmărirea proiecțiilor și a imaginilor, vor invăța și achizitiona concepte noi prin sisteme IT și prin aplicatii adaptate nevoilor lor.

Noua imprimantă va fi la îndemâna terapeuților, pentru a printa sau copia materialele pe care le utilizează copiii în timpul activităților terapeutice.

Prin sistemul de Karaoke, copiii vor fi ajutați să își dezvolte încrederea în sine și să își îmbunătățească imaginea de sine prin expunerea și încurajarea lor să participe la activități, precum povestitul, cântatul sau recitatul în fața altor persoane, servind la dezvoltarea comunicării verbale și nonverbale și a interacțiunii sociale.

Cele 11 scaune rotative vor fi utilizate de terapeuți, in timpul intervenției. Aceste scaune permit o mare mobilitate a terapeutului, astfel încât, în timpul intervenției, al lucrului direct cu copiii cu TSA, ei vor putea sa mențină un contact fizic optim.