Directioneaza pâna la 20% din impozitul pe profit pentru scoala adolescentilor cu autism! 

Descarca de aici contractul de sponsorizare financiara
Descarca de aici contractul de sponsorizare în produse

Invingem Autismul Mos CraciunConditia tinerilor cu autism cu vârsta peste 18 ani este incerta. În România, numarul adolescentilor cu autism este foarte mare la nivel national si, cu toate acestea, nu exista institutii de stat specializate care sa îi pregateasca pentru o viata independenta. Astfel, persoanele adulte cu autism ramân pe viata dependente de familie si de sustinerea financiara a statului si a societatii.

Majoritatea adolescentilor cu autism nu pot fi integrati în societate fara un efort suplimantar sustinut si terapie adecvata vârstei lor. Cu ajutor specializat ei ar putea învata o meserie si si-ar putea câstiga independenta si dreptul la un trai demn fara implicarea majora a familiei si a statului.

În Bucuresti exista foarte putine centre private pentru adolescenti, însa nici unul dintre ele nu ofera terapie ABA unu la unu. Învingem Autismul vrea sa redea speranta acestor tineri si familiilor lor pentru un viitor independent. 

În 6 ani am reusit: sa asiguram terapia a peste 50 de copii cu autism, sa sustinem integrarea în scoala de masa a 15 copii cu autism, sa organizam sesiuni de informare pentru 150 de parinti si apartinatori, sa oferim peste 2000 de ore de curs pentru formarea specialistilor in terapia ABA.

Ce ne dorim sa facem?

- Sa dotam corespunzator unul din spatiile centrului pentru grupa de adolescenti

- Sa extindem echipa de specialisti

- Sa oferim cursuri de specializare pentru specialisti si parinti, centrate pe nevoile adolescentilor

- Sa oferim adolescentilor cu autism 400 de ore de terapie gratuita/ luna, timp de un an de zile

Adolescentii nostri vor învata abilitati vocationale, abilitati necesare integrarii sociale si dobândirii unei vieti cât mai independente. Pentru toate acestea e nevoie de o continua adaptare a mediului de lucru, în functie de nevoile fiecaruia.

De ce sa directionezi?

Suntem SINGURUL centru din Bucuresti care ofera adolescentilor terapie ABA unu la unu. Suntem singurii care ne adaptam nevoilor fiecarui tânar în parte. Donatia ta acum poate aduce o viata demna si independenta unui tânar care în alte conditii ar ramâne pe viata dependent de familie si de sprijinul financiar al statului si al societatii. Cu donatii mici acum putem economisi sume importante pe temen lung din bugetul statului.

CADRUL LEGAL

Codul Fiscal si Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu completarile si modificarile ulterioare permit companiilor comerciale platitoare de impozit pe profit sa directioneze pana la 20% din suma datorata anual bugetului de stat catre organizatii neguvernamentale. Suma oferita cu titlu de sponsorizare care se deduce din impozitul pe profit nu poate depasi 0,5% din cifra de afaceri.

Codul fiscal 2015- Titlul II Impozitul pe profit Cap. II Calculul rezultatului fiscal, Art.25 Cheltuieli:

(4) Urmatoarele cheltuieli nu sunt deductibile:

i) cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat si cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre urmatoarele:

1. valoarea calculata prin aplicarea a 0,5% la cifra de afaceri; pentru situatiile în care reglementarile contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri , aceasta limita se determina potrivit normelor;

2. valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.

Sumele care nu sunt scazute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor prezentei litere, se reporteaza în urmatorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea înregistrarii acestora, în aceleasi conditii, la fiecare termen de plata a impozitului pe profit.

Directionarea unei cote parte din impozitul pe profit prin sponsorizare nu afecteaza profitul net al companiei.

Sponsorizarea se face direct catre Asociatia Învingem Autismul si nu catre ANAF.

Ajuta-i sa aiba scoala lor!

Te rugam sa descarci contractual si sa îl completezi cu datele firmei si cu suma, iar apoi sa ni-l trimiti pe adresa de mail office@invingemautismul.ro. Noi il vom tipari în doua exemplare si ti-l vom trimite semnat si stampilat în original la adresa mentionata în contract.

Oricând doresti ne poti vizita pentru a putea vedea roadele ajutorului tau.

Multumim!

Persoana de contact:
         Isabela Stefan
         0766 407 561